ADVERTENTIE

Bron :: evgenyb from Getty Images

Artisjoksoep

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 8 artisjok Toegevoegd aan
  • 1 witte ui Toegevoegd aan
  • 1 Middelgrote aardappel Toegevoegd aan
  • 1 liter Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 50 gram boter Toegevoegd aan
  • 50 gram Geraspte parmigiano reggiano Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de artisjokken schoon en laat ze in water met citroen liggen zodat ze niet zwart worden.

2. Stap

Ondertussen, snijd de ui en fruit het in een pan met boter.

3. Stap

Voeg de artisjokken en de in blokjes gesneden aardappel toe, laat een paar minuten bruin worden en bedek vervolgens met groentebouillon.

4. Stap

Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 30 minuten of totdat de artisjokken en aardappelen zacht zijn.

5. Stap

Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde crème.

6. Stap

Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper.

7. Stap

Serveer de warme artisjokvelouté, met een draadje extra vierge olijfolie en een vleugje Parmezaanse kaas.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten