ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : 5598375

Bak custard croissants in slechts 20 minuten

De puddingcakejes zijn een echte traktatie. Ik heb ze afgelopen kerst gemaakt en ze waren een grote hit bij mijn familie. Ze zijn makkelijk te maken en duren maar 20 minuten. Ze zijn vochtig, zoet en absoluut onweerstaanbaar. Ik raad je aan dit recept eens te proberen - je zult zeker niet teleurgesteld zijn!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
15
  • 200 Gram Meel Toegevoegd aan
  • 80 Gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 150 g Boter (zacht) Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanille custardpoeder Toegevoegd aan
  • 50 Gram bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Om het custardpoeder recept te bakken, verwarm je de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Controleer de exacte temperatuur met een oventhermometer om er zeker van te zijn dat je oven niet te warm of te koud is.

2. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker, vanillesuiker en custardpoeder.

3. Stap

Voeg de zachte boter en eidooiers toe en meng goed. Ik gebruik graag een elektrische handmixer om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.

4. Stap

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en leg het ongeveer 15 minuten in de koelkast.

5. Stap

Vorm nu van het gekoelde deeg kleine croissants en verdeel ze gelijkmatig over de voorbereide bakplaat.

6. Stap

Bak ze ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Houd ze vanaf minuut 10 goed in de gaten om te zorgen dat ze niet verbranden.

7. Stap

Laat de custard croissants kort afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten