ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Best Ever Lemon Meringue Cheesecake

Het maken van deze Lemon Meringue Cheesecake is net zo heerlijk als het opeten ervan.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9

Voor de korst:

  • 112 kopjes Graham cracker kruimels Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, gesmolten Toegevoegd aan
  • 14 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan

Voor de cheesecake:

  • 3 blokkeert Roomkaas, verzacht Toegevoegd aan
  • 1 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Kop zure room Toegevoegd aan
  • Zest en sap van twee citroenen Toegevoegd aan

Voor de lemon curd:

  • 12 Kop citroensap Toegevoegd aan
  • 2 lepels Citroenzeste Toegevoegd aan
  • 12 Kop suiker Toegevoegd aan
  • 4 Eidooiers Toegevoegd aan

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten Toegevoegd aan
  • 1 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Room van tandsteen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160°C. Meng de graham cracker kruimels, gesmolten boter en suiker voor de korst in een kom. Druk dit mengsel in de bodem van een 9-inch springvorm. Bak 10 minuten en zet het dan opzij.

2. Stap

Voor de cheesecake moet je ervoor zorgen dat de roomkaas goed zacht is - dit verkleint de kans op klontjes. Meng de roomkaas, suiker en vanille-extract tot het glad en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en mix ze tot ze net gemengd zijn - te hard kloppen kan leiden tot een gebarsten oppervlak. Eenmaal gecombineerd, spatel dan voorzichtig de zure room, citroenrasp en -sap erdoor. Giet dit over de afgekoelde korst.

3. Stap

Bak de cheesecake een uur. Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog een uur staan met de deur dicht - dit verkleint de kans dat de cheesecake inzakt. Haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

4. Stap

Terwijl het afkoelt, maak je lemon curd. Meng het citroensap, de schil, de suiker en de eidooiers in een steelpan op middelhoog vuur. Roer constant tot het mengsel dikker wordt. Zeef het om klontjes te verwijderen - deze stap maakt je curd gladder. Laat het afkoelen en verdeel het dan over de afgekoelde cheesecake.

5. Stap

Klop voor de meringue de eiwitten, suiker en room van tandsteen op tot stijve pieken. Verdeel dit over de lemon curd.

6. Stap

Plaats de cheesecake onder de broiler tot de meringue lichtbruin is - let goed op om aanbranden te voorkomen. Laat ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten