ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Beste mediterrane eenpanspasta

One-Pot Mediterranean Pasta is een gezond, smaakvol, licht gerecht geïnspireerd door de hartige en verfrissende kenmerken van de mediterrane keuken.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
6
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Middelgrote fijngehakte ui Toegevoegd aan
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 pint Gehalveerde cherrytomaatjes Toegevoegd aan
  • 1 Kop Ontpitte en fijngehakte Kalamata-olijven Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 12 oz fettuccine Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Grof gehakte spinazie Toegevoegd aan
  • 12 Kop Verkruimelde feta Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gehakte verse peterselie Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Een goede kwaliteit olijfolie kan een groot verschil maken voor het uiteindelijke gerecht. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij doorschijnend wordt, ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak tot het aroma vrijkomt, dit duurt meestal maar een minuut.

2. Stap

Verhoog de smaak door de kerstomaatjes en Kalamata-olijven in de pan te gooien en nog 5 minuten te koken, tot de tomaten net beginnen te barsten en hun zoete sappen vrijgeven.

3. Stap

Giet je groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Zodra het kookt, voeg je voorzichtig je fettuccine toe aan de pan en dompel je deze volledig onder in de bouillon. Een tip: breek je pasta doormidden als je pan niet breed genoeg is voor de volledige lengte van de noedels.

4. Stap

Laat je pasta gaar koken, ongeveer 12 minuten, af en toe roeren om plakken te voorkomen.

5. Stap

Je bent er bijna - voeg je gehakte spinazie toe en kook nog 2 minuten, tot de spinazie zacht wordt.

6. Stap

Strooi als laatste de verkruimelde feta en peterselie erover, roer alles goed door en breng op smaak met zout en zwarte peper. De feta voegt een romig, pittig element toe dat het gerecht echt verbetert, maar wees voorzichtig met het zout - feta is al vrij zout, dus pas je kruiden hierop aan.

7. Stap

Serveer warm en geniet van dit eenvoudige maar smakelijke eenpansgerecht.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten