ADVERTENTIE

Bron :: razmarinka from Getty Images

Bloemkoolpuree

Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Grote bloemkool Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 50 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.

2. Stap

Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.

3. Stap

Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.

4. Stap

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten