ADVERTENTIE

Bron :: elenahramovaphotos from Canva

Champignonsaus met kip

Recept voor Romige champignonsaus met gestoofde kip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 600 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 250 g Gedroogde paddenstoelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 3 el Meel Toegevoegd aan
  • 1 l Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • Olie om te roosteren Toegevoegd aan
  • Zout en gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • Paprikapoeder om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Bak het vlees in een koekenpan in verhitte olie mooi goudbruin. Kruid het goed.

2. Stap

Week de gedroogde paddenstoelen in kokend water en laat ze ongeveer 30 minuten staan.

3. Stap

Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn. Voeg ze toe aan het vlees en bak alles samen.

4. Stap

Strooi de bloem over het vlees en de ui, roer en laat samen even bakken.

5. Stap

Laat de vooraf bereide champignons uitlekken (maar giet het water niet af!) en voeg ze toe aan het vlees. Stoof alles samen even aan.

6. Stap

Giet tot slot de bouillon en het champignonwater in de pan. Roer alles door elkaar en laat het ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. De saus moet geleidelijk indikken.

7. Stap

Serveer de saus met rijst of knoedels.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten