ADVERTENTIE

Bron :: corelens from Canva

Chocolade glazuur met boter

Recept voor chocoladebotercrème. Het is perfect voor cake, muffins en andere gebakken goederen, zelfs zelfgemaakte koekjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Bonbons koken Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
  • 3 el Honing Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Maak eerst de chocolade fijn in kleine stukjes. Ik raad altijd aan om kookchocolade te gebruiken, omdat die luchtig is als hij gesmolten is en hier het beste werkt.

2. Stap

Doe de boter in een kleine steelpan en laat deze op een laag vuurtje staan tot hij helemaal gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur zacht staat - de boter mag niet verbranden, maar langzaam smelten.

3. Stap

Voeg de verkruimelde chocolade en honing toe. Roer regelmatig om de chocolade gelijkmatig te smelten en te mengen met de boter en honing.

4. Stap

Laat het vuur nu op een laag pitje staan en wacht tot het mengsel helemaal glad is en alle ingrediënten goed gemengd zijn.

5. Stap

Haal van het vuur en laat afkoelen.

6. Stap

Zodra het glazuur is afgekoeld, kun je het gebruiken als topping of decoratie. De bereiding is snel en gemakkelijk, het glazuur is perfect glad en glanzend.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten