Bron :: bit245 from Getty Images
Courgette karbonades in de oven
Lekkere en gezonde courgette karbonades, gemaakt in de oven, dus ze bevatten een minimum aan vet. Het is de perfecte keuze voor vegetariërs en iedereen die probeert gezonder en gevarieerder te eten.
Ingrediënten
- 2 stukjes courgette
- 2 stukjes ei
- 100 g paneermeel
- 100 g parmezaan
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 stukjes Rode paprika
- 1 theelepel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rasp de courgette grof en laat het staan om water vrij te geven.
Snijd de knoflook en de paprika fijn.
Meng in een kom het paneermeel, Parmezaanse kaas, gesneden knoflook en paprika, zout en peper.
Knijp de courgette uit en voeg toe aan het mengsel.
Voeg de geklopte eieren toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.
Vorm koteletten uit het mengsel en leg ze op de bakplaat.
Bak de karbonades ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Draai ze dan om en bak nog 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat de afgewerkte karbonades een beetje afkoelen en serveer ze dan. Eet smakelijk!