ADVERTENTIE

Bron :: minadezhda from Canva

Eenvoudige havermout- en bananencake

Deze havermout- en bananencake is heel makkelijk te maken, caloriearm en bijzonder lekker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 3 stuk bananen Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Havervlokken Toegevoegd aan
  • 1 kopje Melk Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Appelmoes Toegevoegd aan
  • 3 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 lepel Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Pureer de bananen. Het is ideaal om bananen te gebruiken die al een beetje overrijp zijn, zodat ze zoeter zijn en makkelijker te pureren.

2. Stap

Voeg havermout, melk, eieren, appelmoes, honing, bakpoeder en vanille-extract toe. Meng alles goed.

3. Stap

Giet het mengsel in de ovenschaal, die je van tevoren hebt bekleed met bakpapier. Ik raad dit aan zodat de cake niet aan de bodem van de ovenschaal blijft plakken.

4. Stap

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten, maar ik test altijd met een tandenstoker om te zien of hij al gebakken is.

5. Stap

Als de cake gebakken is, laat je hem afkoelen en snijd je hem in porties.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten