ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Engin_Akyurt

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Kastanjes Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de kastanjes. Kerf vervolgens de schil van de kastanjes in met een scherp mes. Pas op dat je de vrucht niet te veel beschadigt. Snijd de schil net genoeg door om waterdamp te laten ontsnappen en te voorkomen dat de kastanjes openbarsten tijdens het bakken. - Het is normaal dat sommige kastanjes openbarsten tijdens het roosteren. Dit kan echter geminimaliseerd worden door in de schil te snijden.

2. Stap

Leg de gesneden kastanjes in een kom en giet er heet water over. Laat de kastanjes ongeveer 15 minuten in het water weken. Als je de kastanjes in de oven laat weken, worden ze lekker knapperig en gelijkmatig gaar.

3. Stap

Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte). Leg de kastanjes op een bakplaat en zout ze gelijkmatig. Afhankelijk van de grootte van de kastanjes moeten ze 20-30 minuten in de oven. Draai de kastanjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig roosteren. - De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de kastanjes. Controleer de kastanjes daarom na 20 minuten en verleng de baktijd indien nodig.

4. Stap

Zodra de kastanjes geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze kort afkoelen. Serveer de kastanjes warm en geniet van de heerlijke smaak. Een lekkere veganistische lekkernij in de herfst!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten