ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 via iStockPhotos

Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit

Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!

ADVERTENTIE
TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Het recept staat in dit artikel

TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Ingrediënten

porties
10

Voor de taartbodem :

  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 150 ml olie Toegevoegd aan
  • 150 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 400 gr Quark Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon suiker Toegevoegd aan
  • Verse bessen en fruit om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om de Schütteltorte te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Ik raad altijd aan om de bakplaat van tevoren in te vetten of te bekleden met bakpapier om te voorkomen dat de cake gaat plakken.

2. Stap

Meng vervolgens alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout) in een grote kom.

3. Stap

Voeg de eieren, olie en melk toe. Nu komt het gedeelte waar deze cake zijn naam aan dankt: Schud de kom krachtig of gebruik een mixer tot alle ingrediënten zijn gemengd tot een glad beslag.

4. Stap

Giet het beslag op de bakplaat en bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Een goede truc om te controleren of de cake gaar is, is om een tandenstoker in het midden te steken. Als die er schoon uitkomt, is de cake klaar!

5. Stap

Terwijl de cake bakt, kun je de room bereiden. Klop de slagroom stijf en meng deze met de kwark, vanillesuiker en suiker. Ik raad aan om de kwark van tevoren te laten uitlekken, zodat de room niet te dun wordt.

6. Stap

Wanneer de taart is afgekoeld, verdeel je de room gelijkmatig over het oppervlak en garneer je de taart met vers fruit en bessen. Nu is de taart klaar om geserveerd te worden! Tip: Deze taart smaakt nog beter als je hem een nacht in de koelkast laat staan.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten