ADVERTENTIE

Bron :: Timolina from Canva

Gebakken gehaktballen

Lekkere en sappige gebakken gehaktballen in tomatensaus, die geweldig zijn als hoofdgerecht of als bijgerecht bij elke maaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vleesballetjes

  • 500 g gehakt Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 4 stuk teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 100 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Saus

  • 400 g Passievrucht tomaten Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Artikel oregano Toegevoegd aan
  • 1 Artikel basilicum Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Rode paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Stap

Snij de ui en knoflook fijn en meng met het gehakt, ei, paneermeel, zout en kruiden.

3. Stap

Meng het mengsel goed en maak kleine balletjes.

4. Stap

Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15-20 minuten of totdat ze gaar zijn.

5. Stap

Terwijl de balletjes in de oven zijn, maak je de saus klaar. Bak de ui en knoflook in een pan, voeg gepureerde tomaten en kruiden toe. Laat het 15 minuten koken.

6. Stap

Voeg de gehaktballetjes uit de oven toe aan de saus en laat nog 10 minuten sudderen. Serveer heet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten