ADVERTENTIE

Bron :: zi3000 from Getty Images

Gebakken karper

Gebakken karper is een gerecht dat ik vooral tijdens de kerstvakantie maak, maar ook op elk moment van het jaar als we onze familie willen trakteren op iets heel bijzonders.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Middelgrote karper Toegevoegd aan
  • 200 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 3 stuk ei Toegevoegd aan
  • 250 g Paneermeel Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
  • Citroen om te serveren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Eerst maak ik de karper schoon en verdeel hem in porties. Daarna zout en peper ik elk stuk naar smaak.

2. Stap

In de volgende fase heb ik drie kommen klaarstaan - één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel. Ik wentel elk stuk karper eerst in bloem, dan in ei en tot slot in paneermeel. Het is belangrijk dat de karper overal gelijkmatig bedekt is. 3. Vervolgens verhit ik voldoende olie in een koekenpan. Ik bak de karper aan beide kanten goudbruin - meestal duurt dit 3-4 minuten aan elke kant. De gebakken karper moet mooi krokant zijn van buiten en sappig van binnen.

3. Stap

Serveer met partjes citroen, die een heerlijke frisheid aan het gerecht geven.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten