ADVERTENTIE

Bron :: freeskyline from Getty Images

Gebakken kippendijen met kaas

Recept voor heerlijke gebakken kippendijen met kaas en room.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Kippendijen Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el Olijfolie Toegevoegd aan
  • 200 g Harde kaas Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan
  • laurierblad Toegevoegd aan
  • Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 100 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Maak de kippendijen schoon, zout en peper ze. Bak ze vervolgens in een koekenpan met olijfolie om ze een mooie goudbruine kleur te geven.

2. Stap

Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan, samen met het laurierblad en de rozemarijn. Deze kruiden geven het vlees een unieke smaak.

3. Stap

Giet de witte wijn erbij en laat even sudderen tot de alcohol verdampt is. Bij deze stap komen alle smakelijke sappen van het vlees vrij.

4. Stap

Voeg de geraspte kaas toe en giet de room erbij.

5. Stap

Plaats de pan in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 45 minuten.

6. Stap

Serveer met rijst of aardappelpuree en salade.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten