ADVERTENTIE

Bron :: elenahramovaphotos from Canva

Gepekelde komkommersalade

Ingemaakte komkommersalade met appel en groenten is een van mijn favoriete recepten voor een snel en gezond tussendoortje. De in blokjes gesneden komkommers passen goed bij de zure appel en de toevoeging van de groenten maakt de salade luchtiger.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 pcs ingemaakte komkommers Toegevoegd aan
  • 1 pcs Grote appel Toegevoegd aan
  • 1 pcs Rode peper Toegevoegd aan
  • 1 pcs Middelgrote wortel Toegevoegd aan
  • 1 pcs Ui Toegevoegd aan
  • 1 tand Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Zonnebloemolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Was en droog eerst alle groenten en de appel. Door de ingrediënten op deze manier voor te bereiden, worden de volgende stappen makkelijker voor je.

2. Stap

Snijd de ingelegde komkommers, appel en rode peper in blokjes. Mijn ervaring leert me dat je dit het beste in kleine dobbelsteentjes kunt doen, zodat de ingrediënten beter in elkaar overlopen.

3. Stap

Rasp de wortel en ui op een middelgrote rasp - dit geeft de salade een betere textuur. Rasp de ui niet te klein.

4. Stap

Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de salade. Ik vind dat de knoflook een unieke smaak toevoegt, maar als je geen fan bent van dit ingrediënt, kun je het weglaten.

5. Stap

Voeg nu de zonnebloemolie, zout en peper naar smaak toe aan de salade en meng alles goed. Als je wilt, kun je ook een beetje augurkazijn toevoegen - dit voegt een extra augurktoets toe aan de salade.

6. Stap

Serveer de salade direct na bereiding. Vergeet niet om hem gekoeld te serveren, dan smaakt hij het lekkerst.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten