ADVERTENTIE

Bron :: Stocksy by Adobe Stock

Gerookte zalm met licht gekarameliseerde rode biet

Dit is een uniek en heerlijk gerecht dat ik vaak maak als er gasten komen eten. De combinatie van de gerookte zalm met de zacht gekarameliseerde navet (raapjes) is ongelooflijk lekker en altijd een favoriet. Met een knapperige salade erbij en een glas droge witte wijn wordt het een bijzondere smaakervaring.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stukken Stremelzalm Toegevoegd aan
  • 500 Gram Navet Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel boter Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Verse dille voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om het recept voor stremelzalm met gekarameliseerde navet te bereiden, begin je met het schillen en in kleine stukjes snijden van de navet. Let erop dat je ze niet te klein maakt, want dan kunnen ze tijdens het koken gemakkelijk uit elkaar vallen.

2. Stap

Bak de navet in een pan met boter goudbruin. Dit duurt meestal zo'n 10-15 minuten. Een truc die ik heb geleerd om ervoor te zorgen dat de navet gelijkmatig bruin wordt, is om de pan af en toe te schudden.

3. Stap

Zodra de navet goudbruin is, voeg je de suiker toe en zet je het vuur lager. Laat karameliseren onder voortdurend roeren. Het is belangrijk om geduld te hebben en de suiker niet te laten verbranden.

4. Stap

Terwijl de navet karamelliseert, bak je de zalm in een aparte pan. Bak de zalm slechts een paar minuten aan elke kant tot hij lichtbruin en gaar is.

5. Stap

Breng de zalm op smaak met zout en peper en garneer met verse dille.

6. Stap

Een heerlijk gerecht is klaar! De gerookte zalm biedt een heerlijke rokerige toets die perfect harmonieert met de zoete smaak van de gekarameliseerde navet.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten