ADVERTENTIE
Gist puddingtaart

Gist puddingtaart

Houd je ook van voldoende vulling in taarten en desserts? In dit puddeflechtwerk heb ik niet zuinig gedaan met de vulling.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 400 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 1 verpakking gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 25 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 2 pcs dooier Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan

Vulling

  • 1 verpakking chocoladepudding Toegevoegd aan
  • 400 ml melk Toegevoegd aan
  • 20 g Zoetstof Toegevoegd aan
  • 30 g chocolade Toegevoegd aan
  • 30 g boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Eerst bereiden we de vulling voor. We koken de chocoladepudding in melk samen met zoetstof. Wanneer het dik is, voegen we de chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Dan voegen we ook de boter toe.

2. Stap

We doen de pudding in een kom, bedekken het oppervlak met folie en zetten het in de koelkast om af te koelen.

3. Stap

We verwarmen de melk. In de warme melk voegen we gist, suiker, gesmolten boter en dooiers toe. We roeren. We voegen gezeefde bloem en zout toe. We kneden het deeg. Ik kneedde met mijn handen. Als het deeg gekneed is, bedekken we het met een doek en laten we het een uur rijzen.

4. Stap

We verdelen het gerezen deeg in 2 gelijke delen.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
5. Stap

Rol het uit tot een rechthoek, besmeer met de helft van de vulling en rol het op als een strudel. Verwerk het tweede deel van het deeg op dezelfde manier.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

We vlechten de twee ontstane delen samen.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
7. Stap

Ja, ik heb het vertaald naar een vorm voor een bisschoppelijk broodje.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
8. Stap

Bestrijk met ei (ik heb alleen de dooier gebruikt).

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1
9. Stap

We bakken 15 minuten op 180 graden. Vervolgens verlagen we de temperatuur naar 160 graden. Ik heb 25 minuten gebakken en vervolgens heb ik het brood op de bakplaat gelegd en nog 10-15 minuten laten bakken.

Gist puddingtaart - stap voor stap bereiding 1

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten