ADVERTENTIE

Bron :: Tanai from Getty Images

Glutenvrije maanzaadtaart met appels

Elk weekend maak ik iets zoets voor mijn gezin en deze glutenvrije maanzaadtaart met appels is een hit geworden. Het is de perfecte oplossing voor wie glutenintolerant is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 3 mokken gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • 1 mok Halfgrof rijstmeel Toegevoegd aan
  • 1 mok Griesmeel maïsmeel Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 12 mok Ongeraffineerde suiker Toegevoegd aan
  • 1 mok olie Toegevoegd aan
  • 1 mok melk Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 4 stuk Appels Toegevoegd aan
  • Kaneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Maak eerst het deeg. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten - maanzaad, rijst- en maïsmeel, bakpoeder, zout en suiker.

2. Stap

Voeg geleidelijk melk, olie en ei toe.

3. Stap

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Het is ideaal om zuurdere appels te gebruiken, die zorgen voor de nodige frisheid in de taart. Meng ze met kaneel.

4. Stap

Meng de appels met het deeg en stort het op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Stap

Bak de glutenvrije maanzaadtaart met appels ongeveer 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten