ADVERTENTIE

Bron :: Tatiana Volgutova from Getty Images

Haverkoekjes zonder bloem

Deze havermoutkoekjes zonder bloem zijn mijn favoriete recept dat ik heb aangepast naar mijn eigen recept. De koekjes zijn geweldig als gezond tussendoortje en bevatten geen gewone bloem.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
15
  • 2 mokken Havermout Toegevoegd aan
  • 3 stuk rijpe bananen Toegevoegd aan
  • 12 mok Gehakte noten Toegevoegd aan
  • 12 lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • 14 lepels Zouten Toegevoegd aan
  • 14 mok Honing Toegevoegd aan
  • 14 mok Plantaardige olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Het is heel belangrijk om de voorbereide bakplaat te gebruiken zodat de koekjes niet verbranden.

2. Stap

Doe de havermout in een kom. Hier raad ik aan om fijne havermout te gebruiken, dat geeft de koekjes een betere textuur.

3. Stap

Voeg gehakte noten, kaneel, zout, honing en olie toe en meng grondig.

4. Stap

Pureer de bananen met een vork en voeg toe aan het mengsel. Wees niet bang om echt rijpe bananen te gebruiken - hoe rijper de bananen, hoe zoeter de koekjes.

5. Stap

Meng alles goed om de ingrediënten te combineren en een deeg te vormen.

6. Stap

Verdeel het deeg op de bakplaat in 15 stukken en vorm er koekjes van. Ik gebruik hier meestal een ijsschep om de koekjes even groot te maken.

7. Stap

Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudkleurig zijn. Zodra ze uit de oven zijn, laat je ze een paar minuten rusten op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten