ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Hoe maak je eenvoudig Jersey karamels

Deze zelfgemaakte karamels uit Jersey zijn zacht en kleverig van binnen en iets harder aan de buitenkant, wat een interessante textuur geeft om je smaakpapillen bezig te houden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
60
  • 395 gms Gezoete gecondenseerde melk uit blik Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van basterdsuiker Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van gouden siroop Toegevoegd aan
  • 125 gms Ongezouten boter, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van puur vanille-extract of -essence Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Vet eerst een vierkante taartvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier. Zo kun je de karamels er later gemakkelijk uithalen als ze zijn uitgehard.

2. Stap

Meng in een middelgrote tot grote steelpan op laag vuur de gezoete gecondenseerde melk, bruine suiker, golden syrup en boter. Door het vuur laag te houden, voorkom je dat de suiker aanbrandt en je karamels verpest.

3. Stap

Roer dit heerlijke mengsel ongeveer 10 minuten, tot de suiker helemaal is opgelost. Schraap de bodem van de pan schoon om te voorkomen dat suikerkristallen blijven plakken.

4. Stap

Zet het vuur hoger en blijf nog 15 minuten roeren, tot het mengsel dikker wordt en goudbruin kleurt.

5. Stap

Haal de pan van het vuur en voeg nu de vanille toe. Roer dit erdoor tot het goed gecombineerd is. Dit versterkt het smaakprofiel en voegt een vleugje vanille toe dat prachtig samengaat met karamel.

6. Stap

Giet dit mengsel in je voorbereide pan, smeer het gelijkmatig uit met de achterkant van een lepel en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

7. Stap

Eenmaal afgekoeld, zet je het ongeveer 2 uur in de koelkast of tot het stevig is. Deze stap is essentieel, sla hem niet over! Je wilt dat je karamels volledig zijn uitgehard voordat je ze in vierkantjes snijdt.

8. Stap

Zodra ze gebakken zijn, gebruik je het bakpapier om ze uit de pan te halen. Snijd ze in kleine vierkantjes van ongeveer 2 cm elk en ze zijn klaar om te serveren.

9. Stap

Nog een laatste tip! Bewaar deze in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Ze zijn tot een week houdbaar, maar ik betwijfel of ze zo lang goed blijven!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten