ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Huisgemaakte Barbecue Hamburger Hot Dog

Deze Hamburger Dogs zijn absoluut lekker, leuk om te maken en de favoriet van mijn familie, vooral op familie barbecuefeestjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 lb rundergehakt Toegevoegd aan
  • 4 Hotdog broodjes Toegevoegd aan
  • 4 plakken Van kaas Toegevoegd aan
  • Sla, tomaten en augurken als topping Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Ketchup en mosterd Toegevoegd aan
  • 1 Ui (optioneel) Toegevoegd aan
  • 4 plakken Van spek (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het vormen van het gemalen rundvlees in 4 hotdog vormen. Zorg ervoor dat ze zo glad en gelijkmatig mogelijk zijn voor een gelijkmatige garing. Onthoud dat je de hamburger het beste kunt vormen met vochtige handen, dan blijft het vlees niet plakken.

2. Stap

Kruid de 'hamburger dogs' met zout en peper. Dit is een cruciale stap. Onderschat nooit de kracht van zout en peper. Ze brengen de echte smaak van het rundvlees naar boven.

3. Stap

Optionele stap: Omwikkel ze elk met een plakje spek. Zet het vast met een tandenstoker. Spek geeft een rokerige smaak die de smaak van het rundvlees aanvult.

4. Stap

Grill de burger-dogs ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur of tot ze helemaal gaar zijn. Een goede raad: overhaast het kookproces niet. Laat het op zijn eigen tempo garen zodat het maximaal lekker wordt.

5. Stap

Terwijl ze klaar zijn, maak je de broodjes klaar door in elk broodje een plakje kaas te doen. Rooster ze vervolgens lichtjes op de grill.

6. Stap

Als ze klaar zijn, leg je de gegrilde hamburger-hondjes in de voorbereide broodjes. Doe er de gewenste hoeveelheid sla, tomaten, augurken, ketchup, mosterd en uien op.

7. Stap

Serveer onmiddellijk.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten