ADVERTENTIE

Bron :: JoanieSimon for Getty Images

Jus van rode wijn

Persoonlijk ben ik dol op dit recept voor jus van rode wijn (jus) en het valt altijd in de smaak als ik gasten ontvang. Het is de ideale begeleider van veel vleesgerechten zoals ossenhaas of lamskoteletjes. Het vergt wat geduld, maar het eindresultaat is uitstekend.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Fles Goede rode wijn Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Uien Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 3 blokjes aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse tijm Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 3 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Voor de rode wijnjus verhit je de olijfolie in een grote pan en voeg je de gesnipperde uien, knoflook en wortels toe. Fruit ongeveer 10 minuten tot ze kleur beginnen te krijgen. Gebruik een middelhoog vuur om ervoor te zorgen dat de groenten niet verbranden.

2. Stap

Voeg de rode wijn, tijm en laurierblaadjes toe en breng de vloeistof aan de kook. Kook de wijn tot hij tot ongeveer de helft is ingekookt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. De wijn moet langzaam sudderen, niet sterk koken, om de smaken te concentreren en niet te verbranden.

3. Stap

Zodra de wijn is ingekookt, kun je de runderbouillon toevoegen en alles weer aan de kook brengen. Zet dan het vuur weer laag en laat de jus nog 20 minuten sudderen.

4. Stap

Passeer de saus tot slot door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper. Als de rode wijnjus te dun is, kun je hem verder inkoken of indikken met een beetje zetmeel gemengd met water.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten