ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : PublicDomainPictures

Kalkoen in de oven

Een sappige, perfect gebraden kalkoen is een klassiek hoofdgerecht voor elk feest. Dit heerlijke gerecht van kalkoen of kalkoen, pittig gevuld en geserveerd met elke gewenste bijgerechten, zal uw familie verrassen bij Kerstmis of Nieuwjaar!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Hoeren en kruiden

  • 1 Stuk Kalkoen (ongeveer 3 kg) Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Peper Toegevoegd aan
  • 2 Takje Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 Takje Tijm Toegevoegd aan

Vulling

  • 2 Stuk Uien Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Knoflookbol Toegevoegd aan
  • 1 Stuk citroen Toegevoegd aan
  • 100 Gram boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was en reinig de kalkoen eerst, haal de ingewanden eruit. Wrijf de buitenhuid goed in met zout en peper en bestrooi met de kruiden.

2. Stap

Bereid de vulling voor door uien en knoflook fijn te hakken en te mengen met citroenkwartjes en boter.

3. Stap

Vul nu de kalkoen door de binnenkant te bekleden met het voorbereide mengsel. Sluit de opening met tandenstokers.

4. Stap

Bak de voorbereide kalkoen nu in de oven op 180 graden hetelucht gedurende ongeveer 1,5 uur. Controleer tussendoor het kookproces, het vleessap moet helder zijn.

5. Stap

Serveer de feestelijke kalkoen uit de oven en snijd hem aan tafel in stukken, en serveer de vulling apart. Serveer met bijgerechten naar keuze voor het feestmaal. Fijne feestdagen!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten