Bron :: ma-no from Getty Images
Karamelmuffins
Laat u verrassen door de smaak van deze geweldige muffins vol met karamelsmaak.
Ingrediënten
Vaak
- 2 stukjes ei
- 150 g suiker
- 100 g boter
- 200 ml melk
- 250 g gewoon meel
- 2 theelepels Bakpoeder
Karamelvulling
- 150 g Karamel
- 50 ml slagroom
Laatste folders
Procedure
We verwarmen de oven voor op 180 graden en bekleden de muffinvorm met papieren cups.
In een kom mixen we droge ingrediënten (bloem en bakpoeder).
In de tweede kom kloppen we eieren met suiker tot schuim, voegen we boter en melk toe en roeren we goed.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng alles goed.
We verdelen het deeg in muffinvormpjes, doen een theelepel karamel in het midden van elk en bedekken met het resterende deeg.
Bak 20-25 minuten totdat de muffins mooi goudbruin zijn.
Terwijl de muffins aan het bakken zijn, bereiden we de karamelsaus voor. We verwarmen de karamel met slagroom en roeren goed tot de karamel is opgelost.
We laten de gebakken muffins afkoelen en vullen ze dan met karamelsaus met een slagroomzak.
Versier de muffins tenslotte naar smaak en serveer ze.