ADVERTENTIE

Bron :: Dar1930 from Getty Images

Karper op boter

Dit gerecht - karper in boter - is voor mij inherent verbonden met Kerstmis en staat traditioneel op onze kerstavondtafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Karper Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
  • Verse dille Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

De karper wordt eerst gewassen en gestript. Na het schoonmaken zout en peper ik hem.

2. Stap

Daarna bestrijk ik de karper met citroensap, wat het vlees een frisse en lichtzure smaak geeft. Daarna laat ik de karper ongeveer 15 minuten zitten.

3. Stap

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Na het wachten bestrijk ik de karper met gesmolten boter en zet hem in de oven. Ik bak hem ongeveer anderhalf uur tot hij goudbruin is. Tijdens het bakken bestrijk ik de karper af en toe met boter en zijn eigen sappen om het vlees sappig te houden.

4. Stap

Nadat ik de karper uit de oven heb gehaald, bestrooi ik hem met verse dille en serveer hem met groenten en aardappelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten