ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: PublicDomainPictures

Kerstkalkoen roosteren

Dit recept voor een heerlijke en sappige gebraden kalkoen is een vaste favoriet geworden voor mijn kerstvieringen. Ik heb het verschillende keren gemaakt en het heeft nooit nagelaten indruk te maken. Het gebraad is perfect mals en sappig en de combinatie van kruiden geeft het een heerlijk feestelijke smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 groot Kalkoenborst Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 oranje Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 1 kleine Bosje tijm Toegevoegd aan
  • 1 kleine Bosje rozemarijn Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 500 ml kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 3 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 lepel Honing Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

1.Voor het kerstkalkoengebraad begin je met het kruiden van de kalkoenborst met zout en peper. Ik raad aan om het royaal te kruiden zodat de smaak goed kan doordringen.

2. Stap

Pel de sinaasappel en ui en hak de knoflook grof. Verdeel deze samen met de kruiden in het vel van de kalkoenborst. Ik heb gemerkt dat dit mengsel de kalkoenfilet een lekkere smaak geeft.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kalkoenfilet rondom aan. Het is belangrijk dat de pan goed heet is, zodat de huid lekker knapperig wordt.

4. Stap

Leg de geschroeide kalkoenborst in een braadslede en giet er de kippenbouillon en witte wijn over. Besprenkel met honing. Geloof me, de honing geeft het gebraad een heerlijke zoetheid en maakt de huid extra knapperig.

5. Stap

Plaats het gebraad in een voorverwarmde oven van 180°C en braad het ongeveer 2 uur, waarbij je regelmatig bedruipt met het sap. Door voortdurend te bedruipen blijft het gebraad sappig en smakelijk. Serveer het kerstkalkoengebraad voor de feestdagen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten