ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Grafmex

Kinderbar likeur

Deze kinderbarlikeur is een echte traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hij is vooral populair op verjaardagsfeestjes of gewoon op gezellige avonden met vrienden. De combinatie van de zoetheid van de chocolade en de romigheid van de room maakt deze likeur onweerstaanbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 8 Kinderen Bar (goed gekoeld) Toegevoegd aan
  • 350 ml Crème Toegevoegd aan
  • 150 ml melk Toegevoegd aan
  • 150 ml Wodka Toegevoegd aan
  • 70 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om kinderrepenlikeur te maken, neem je eerst de kinderrepen en snijdt ze in kleine stukjes. Doe deze stukjes vervolgens in een blender. Ik heb gemerkt dat de repen beter kneuzen als ze goed gekoeld zijn.

2. Stap

Zet de blender op een lage stand tot de repen tot kruimels zijn geworden. Zorg er wel voor dat de blender niet te lang draait, anders wordt de chocolade te warm en begint te smelten.

3. Stap

Verwarm de room, melk en suiker in een pan. Roer het mengsel constant tot de suiker volledig is opgelost. Denk eraan dat het mengsel niet mag koken, dus een middelhoog vuur is voldoende.

4. Stap

Zodra de suiker is opgelost, voeg je de Kinderriegel-kruimels toe en roer je tot er een homogeen mengsel is ontstaan. Ik raad aan het vuur laag te houden en voortdurend te roeren om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.

5. Stap

Voeg nu de wodka toe. Ik heb gemerkt dat een neutrale wodka de smaak niet maskeert en de beste keuze is.

6. Stap

Het mengsel wordt dan in een fles gegoten en bewaard in de koelkast. De kinderbarlikeur smaakt bijzonder goed als je hem gekoeld serveert.

7. Stap

Ik wens je veel plezier met het uitproberen en proeven van deze ongecompliceerde en heerlijke likeur!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten