ADVERTENTIE

Bron :: Rogerio_Andrade from Getty Images

Kip met vulling

Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kip:

  • 1 kip Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Pepers Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan

Vulling:

  • 1 stokbrood Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • Een handvol takjes peterselie Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml Smetana Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.

2. Stap

Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.

3. Stap

Vul de kip met dit mengsel.

4. Stap

Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.

5. Stap

Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten