ADVERTENTIE

Bron :: Hotte Pics for Adobe Stock

Kippensoep met noedels zoals mama ze vroeger maakte

Deze kippensoep met noedels zoals mama die vroeger maakte, is een gerecht dat diepe emotionele herinneringen oproept. De soep, die vaak onze lunch was als ik thuiskwam van school, heeft nog steeds de smaak van mijn kindertijd. In de loop der jaren heb ik er mijn eigen variaties en aanpassingen aan toegevoegd, maar de essentie van het recept blijft hetzelfde als het origineel van mijn moeder.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 medium Kip Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 3 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • Een handvol verse peterselie Toegevoegd aan
  • 100 g Kleine pasta Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Begin voor het kippensoeprecept met het grondig wassen van de kip en leg deze in een grote pan. Giet het water over de kip. Het water moet de kip volledig bedekken. Zet het vuur hoog en breng het aan de kook.

2. Stap

Terwijl het water kookt, schil je de wortelen, selderij, ui en knoflook. Hak alles in grove stukken - ze hoeven niet te klein te zijn, want ze worden vooral gebruikt om de bouillon op smaak te brengen. En laat de ui in het midden, dat geeft een heerlijke smaak.

3. Stap

Zodra het water kookt, doe je de groenten en kruiden erbij. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer anderhalf uur sudderen - deze stap is absoluut cruciaal voor een rijke, volle kippensoepbouillon.

4. Stap

Zodra de soep gekookt heeft, haal je de kip eruit en laat je hem iets afkoelen. Het vlees moet nu gemakkelijk loskomen van het bot. Snijd de kip in kleinere stukken en doe terug in de pan.

5. Stap

Nu is het tijd om de noedels aan de kippensoep toe te voegen. Laat de kippensoep nog ongeveer 15 minuten sudderen tot de noedels gaar zijn. Garneer met de gehakte peterselie voor het opdienen.

6. Stap

Elke slok van deze soep geeft je het gevoel dat het precies is wat je lichaam nodig heeft. Vergeet niet om er liefde en dankbaarheid in te stoppen tijdens het koken - dan wordt je soep nog lekkerder!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten