ADVERTENTIE

Kwark pannenkoeken

🥞 Een verslavend recept voor pannenkoeken die niet alleen gezonder zijn dan de klassieke, ze bevatten geen suiker, hebben veel eiwitten en winnen je over met hun luchtigheid en heerlijke smaak. 🥞

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 250 g kwark fijn Toegevoegd aan
  • 3 ei Toegevoegd aan
  • 1 theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Honing Toegevoegd aan
  • Een beetje bakpoeder Toegevoegd aan
  • 5 eetlepel speltbloem Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

🥞 Eerst bereiden we de eieren voor. We scheiden het wit van de dooiers. We doen de dooiers in een kom, voegen er honing/aanvullend zoetstof en vanille-essentie aan toe. Vervolgens kloppen we de dooiers op.

2. Stap

🥞 We zeven bloem met bakpoeder bij de eidooiers. We mengen alles opnieuw totdat we een uniforme massa hebben.

3. Stap

Vervolgens kloppen we stijf eiwit. We voegen de sneeuw toe aan de dooiermassa en voegen geleidelijk kwark toe. Als het deeg te dun zou zijn, voegen we opnieuw meel toe, dit keer ziften we opnieuw.

4. Stap

🥞 Zo is het deeg klaar voor de warmtebehandeling. We halen onze beste antiaanbakpan naar voren. Als je geen pan met antiaanbaklaag hebt, gebruik dan een klein beetje kokosolie. Als je dat ook niet hebt, smelt dan een beetje boter in de pan.

5. Stap

🥞 Met een grote lepel maken we 'hopen' op de pan, die uitlopen tot een ronde pannenkoek. Laat het ongeveer 3 minuten bakken op laag vuur. Draai vervolgens de pannenkoek om en bak nog 2 minuten op laag vuur. Draai de pannenkoek eventueel vaker om zodat deze niet aanbrandt.

6. Stap

🥞 Daarna hoef je de Panvic alleen maar af te vegen met keukenpapier om eventuele verbrande delen te verwijderen en je kunt meer beslag gieten voor de pannenkoeken.

7. Stap

🥞 Klaargemaakte pannenkoeken kunnen worden besmeerd met jam, chocolade, geserveerd met vers fruit, ze zijn fantastisch overgoten met ahornsiroop. Als je een gezondere versie kiest zoals ik, besmeer de pannenkoeken dan met proteïnepudding. Ik heb vanilleproteïnepudding van Lidl gebruikt en een handvol bevroren bosbessen gesmolten met wat honing. De mogelijkheden zijn eindeloos.

8. Stap

🥞 Ik hoop dat je dit recept net zo lekker vindt als ik, eet smakelijk! 😋

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

839 recepten

Diner

774 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

407 recepten

Pasta

111 recepten