ADVERTENTIE
Kwarkknoedels gevuld met aardbeien en frambozen met een topping van geroosterd broodkruim en aardbeienespuma

Kwarkknoedels gevuld met aardbeien en frambozen met een topping van geroosterd broodkruim en aardbeienespuma

Kwarkknoedels gevuld met aardbeien en frambozen met een topping van geroosterd broodkruim en aardbeienespuma

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Voor dumplings

  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 50 g Griesmeel Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Aardbei Toegevoegd aan
  • frambozen Toegevoegd aan

Op de rasp

  • 50 g Broodkruimels Toegevoegd aan
  • 2 lepels Boter Toegevoegd aan
  • 2 lepels Suiker naar smaak Toegevoegd aan

Voor aardbeienespuma

  • 200 g Verse aardbeien Toegevoegd aan
  • 2 lepels Suiker Toegevoegd aan
  • 1 lepels Citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Bereiding van deeg voor dumplings:

2. Stap

1. Meng de kwark, eieren, bloem, griesmeel en zout in een kom tot er een glad deeg ontstaat. Als je het deeg buiten bereidt, kun je alle ingrediënten al afgemeten meenemen in afsluitbare containers.

3. Stap

Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.

4. Stap

2. Vulling en vormgeven van knoedels:

5. Stap

1. Maak kleine deegcirkels, steek in elk stuk een stuk schorseneren en frambozen en sluit zorgvuldig. Deze stappen kunnen worden uitgevoerd op een vlak, schoon oppervlak of een houten plank.

6. Stap

2. Vorm ronde knoedels uit deze gevulde pannenkoeken.

7. Stap

3. Koken van dumplings op het vuur:

8. Stap

1. Vul de ketel met water en hang hem boven het vuur of leg hem op het grillrooster.

9. Stap

2. Wanneer het water begint te koken, voeg je de knoedels toe. Kook ze tot ze naar boven drijven (ongeveer 5-7 minuten).

10. Stap

3. Verwijder na het koken voorzichtig de knoedels en laat ze uitlekken.

11. Stap

4. Bereiding van paneermeel in de pan:

12. Stap

1. Smelt de boter direct boven het vuur in een pan.

13. Stap

2. Voeg de paneermeel toe en roer tot het een goudbruine kleur krijgt. Voeg tot slot suiker toe en roer door.

14. Stap

5. Bereiding van aardbeienschuim:

15. Stap

1. We pletten de aardbeien met suiker en citroensap tot een puree. En brengen het aan de kook.

16. Stap

6. Serveren:

17. Stap

1. Wentel de afgewerkte knoedels in geroosterd paneermeel.

18. Stap

2. Schik de dumplings op een bord of houten plank en garneer ze met aardbeienschuim.

19. Stap

3. Serveer direct, terwijl de knoedels nog warm zijn.

20. Stap

U zult van dit dessert genieten met frisse lucht en knetterend vuur, wat een speciale sfeer aan de maaltijd geeft.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten