ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: MorningbirdPhoto

Makkelijk vlokkig taartdeeg recept

Het beste aan dit taartdeegrecept is dat het heel makkelijk te bereiden is en het zorgt elke keer weer voor een schilferige, malse korst.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 212 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Kop Ongezouten boter, in blokjes gesneden en gekoeld Toegevoegd aan
  • 0.3 Kop Ijswater Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout en roer met een vork tot het goed gemengd is. Zo krijgt je deeg een gelijkmatige smaak.

2. Stap

Voeg de gekoelde, in blokjes gesneden boter toe aan het droge mengsel. Snijd de boter met je vingertoppen of een deegmixer snel door de bloem tot het goed gemengd is en het mengsel op grof zand lijkt. Er kunnen wat grotere stukjes boter ter grootte van een erwt achterblijven, en dat is prima. Die stukjes boter zorgen voor de vlokken in je taartbodem zodra ze smelten tijdens het bakken.

3. Stap

Voeg geleidelijk het ijswater toe, een eetlepel of twee per keer, terwijl je roert en roert met de vork, net totdat het deeg begint samen te klonteren. Voeg niet meer water toe dan nodig. Te veel water maakt het deeg taai.

4. Stap

Maak van het deeg voorzichtig een bal, verdeel het in tweeën en vorm van elke helft een schijf. Wikkel elke schijf stevig in plasticfolie en zet het minstens 1 uur in de koelkast voor je het uitrolt. Deze rustperiode zorgt voor een zachte, makkelijk te bewerken korst.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten