ADVERTENTIE

Bron :: ajt from Getty Images

Muffins met mascarpone

Deze muffins met mascarpone zijn altijd vochtig, fris en erg lekker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 150 g Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 125 ml Melk Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 lepel Citroensap Toegevoegd aan
  • mascarpone Toegevoegd aan
  • fruit Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinblik met papieren cupcakevormpjes.

2. Stap

Meng in een kom de droge ingrediënten, d.w.z. bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Stap

Klop in een andere kom de eieren los met de melk, boter, 3 el mascarpone, vanillesuiker en citroensap. Het is beter om de boter van tevoren even uit de koelkast te halen, zodat hij op kamertemperatuur is en makkelijker te mengen.

4. Stap

Voeg geleidelijk het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet glad en klontvrij zijn.

5. Stap

Verdeel het voorbereide beslag over de cupcakevormpjes. Vul de mandjes voor tweederde met beslag. Vul de cupcakes slechts voor twee derde zodat het beslag er niet uit lekt tijdens het bakken.

6. Stap

Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Stap

Voor het opdienen kunnen de muffins gedecoreerd worden met mascarpone gemengd met suiker en fruit.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten