ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : FrauOrdnung

Nougat croissants voor Kerstmis

Deze smeltende nougat croissants zijn een absoluut genot en een van mijn favoriete kerstkoekjes. Dit recept is in de loop der jaren geperfectioneerd en keer op keer met groot succes geprobeerd. De heerlijke nougatsmaak in combinatie met de fijne vanilletoon maakt deze croissants onweerstaanbaar en ze verdwijnen elk jaar als eerste uit de koektrommel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40

Voor het deeg:

  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g koude boter Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 200 g Nougat Toegevoegd aan

Voor de decoratie:

  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om nougat croissants te bakken, meng je eerst de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Zorg ervoor dat je de bloem en poedersuiker eerst door een zeef haalt om klontjes te voorkomen.

2. Stap

Voeg de koude boter in kleine stukjes en de eidooiers toe. Kneed alles snel met je handen tot een glad deeg. Het deeg mag niet te lang worden bewerkt om te voorkomen dat de boter smelt.

3. Stap

Zet het deeg vervolgens ongeveer een uur in de koelkast zodat het makkelijker te bewerken is. De koeltijd zorgt ervoor dat het deeg stevig blijft en niet plakkerig wordt.

4. Stap

Ondertussen kan de nougat in kleine blokjes gesneden worden.

5. Stap

Verdeel het deeg na het koelen in porties en rol de deegstukken tot balletjes om er croissants van te maken. Maak een kleine holte in het midden van elke croissant en leg er een stukje nougat in. Maak de holte weer dicht met deeg.

6. Stap

Bak de croissants ongeveer 12 minuten op 160 graden (heteluchtoven) tot ze een licht goudbruine kleur hebben. Tip: Houd je precies aan de baktijd om te voorkomen dat de croissants te hard worden.

7. Stap

Laat de nougat croissants na het bakken iets afkoelen en draai het mengsel van poedersuiker en vanillesuiker erdoor. Omdat de poedersuiker snel smelt, moeten de croissants nog warm zijn, maar niet meer heet.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten