ADVERTENTIE

Bron :: Enio de Paz via iStockPhotos

Oma's cranberrysaus

Ik ben dol op de periode van oktober tot december, niet alleen vanwege het prachtige herfst- en winterlandschap, maar ook omdat het dan cranberryseizoen is! Als het gaat om bakken en koken in deze tijd van het jaar, staat dit bijgerecht met bessen bovenaan mijn lijstje. Ik heb dit eenvoudige recept al verschillende keren gemaakt en elke keer brengt het mijn familie in de kerststemming. De zoetzure saus is de perfecte begeleiding bij kalkoen, eend of kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 250 g Verse veenbessen Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 240 ml Sinaasappelsap (vers geperst) Toegevoegd aan
  • Zest van een biologische sinaasappel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Om de cranberrysaus te maken, giet je het sinaasappelsap en de suiker in een middelgrote steelpan. Mijn ervaring is dat ik aanraad de suiker op te lossen in het sap op een middelhoog vuur, terwijl je af en toe roert. Als het vuur te hoog staat, kan de suiker verbranden en een bittere smaak ontwikkelen.

2. Stap

Als de suiker helemaal is opgelost, voeg je de cranberry's en de schil van de sinaasappel toe. Zorg ervoor dat je alleen het oranje laagje van de schil raspt, want het witte daaronder is erg bitter.

3. Stap

Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de saus 10-15 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de cranberry's openbarsten en de saus dikker wordt.

4. Stap

Haal de saus van het vuur en laat volledig afkoelen. De saus zal na verloop van tijd nog dikker worden. Je kunt de saus tot 1 week van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

5. Stap

Mijn ervaring is dat deze fruitige cranberrysaus perfect past bij traditionele kerstkalkoen, maar ook bij eend of varkensvlees. De frisse bessensmaak verlicht elke zware feestmaaltijd en tovert een glimlach op het gezicht van je gasten!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten