Ongebakken zure room taart
Ongebakken zure room taart. Deze eenvoudige lekkernij kan op verschillende manieren en smaken worden verfijnd en bereid. Ideaal als je geen zin hebt om uren in de keuken door te brengen, te bakken, maar tegelijkertijd zin hebt in iets fris, zoets of bezoek verwacht.
Ingrediënten
Gereedschappen
- 200 g lange koekjes
- 250 g Ronde koekjes
- 1 konzerva Sinaasappelen
Crème
- 750 g zure room
- 500 g Zachte kwark
- 200 g witte yoghurt
- 2 pakketten Vanillesuiker
- 60 g bloemsuiker
Sinaasappel glazuur
- 500 ml sinaasappelsap
- 1 verpakking Gouden korenaar poeder
- 2 el Honing
Laatste folders
Procedure
Meng alle ingrediënten door de room. Snijd de sinaasappels uit blik in kleinere stukjes. Verspreid de ronde koekjes over de bodem van de vorm. Overgiet ze met het sap uit het blik en leg er een laag room op. Leg de lange koekjes rondom. Leg weer koekjes op de room. Daarop leggen we de helft van de sinaasappels en weer wat room. We laag weer koekjes en de andere helft van de sinaasappels. Spreid de resterende room aan de bovenkant. Zet het in de koelkast.
In een beetje sap (ongeveer 150ml) mengen we de gouden klas. Samen met honing en de rest van het sap gieten we het in de pan en koken we het tot het dikker wordt terwijl we regelmatig roeren. We laten het een beetje afkoelen. Vervolgens gieten we het over de voorbereide taart en zetten we het in de koelkast om idealiter 's nachts op te stijven.