ADVERTENTIE

Bron :: Yuri Iluhin from Canva

Penne pasta met tomatensaus

Recept voor een snelle en lekkere penne pasta met tomatensaus waar ik nooit genoeg van krijg.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g Penne Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 kg Rijpe tomaten Toegevoegd aan
  • Zout en versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • basilicum Toegevoegd aan
  • parmezaan Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Als je tomaten uit blik gebruikt, kun je ze beter blenden.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Laat 1-2 minuten roosteren, maar pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dat kan een bittere smaak aan het recept geven.

3. Stap

Voeg tomaten of tomatenmix toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur of tot de saus is ingedikt. Voeg de basilicum toe tegen het einde van het koken, zo behoudt de saus zijn frisse smaak.

4. Stap

Terwijl de saus pruttelt, kook je de penne in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat je de pasta niet te gaar kookt, als je het 'al dente' kookt zal het een veel betere textuur hebben.

5. Stap

Meng de gekookte penne met de saus en laat nog een paar minuten koken om alle smaken te combineren.

6. Stap

Bestrooi het gerecht voor het opdienen met geraspte Parmezaanse kaas, die de saus romig en diep van smaak maakt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten