ADVERTENTIE

Bron :: canva

Peperkoekcake

Deze peperkoekcake is een van mijn favoriete zoetigheden van het winterseizoen. Het is de perfecte combinatie van echt peperkoekaroma, kruidige smaak, zachtheid en heerlijke kwarkcrème die het zo speciaal maakt. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en het was altijd een groot succes. De ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen en de bereiding is niet ingewikkeld.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Pasta:

  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel Gereedschap Toegevoegd aan
  • 75 g suiker Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 db ei Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Peperkoek kruidenmix Toegevoegd aan

Smaakstoffen:

  • 12 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • Korrel zout Toegevoegd aan

Decoratie:

  • 250 g cottage kaas Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 12 citroen Geraspte schil Toegevoegd aan
  • Stervormige peperkoek voor decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Smelt de boter en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Stap

Meng de bloem met de peperkoekkruidenmix, baking soda en een snufje zout in een grote kom.

3. Stap

Voeg de eieren, honing en gesmolten boter toe en kneed het deeg.

4. Stap

Druk het deeg in een vooraf ingevette taartvorm en strijk het glad.

5. Stap

Bak de taart op de middelste laag in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

6. Stap

Laat afkoelen. Meng ondertussen de kwark, poedersuiker en citroenrasp en bestrijk de afgekoelde cake met de crème. Zet de oven uit en laat de cake 10-15 minuten staan zodat de crème iets kan opstijven.

7. Stap

Versier tot slot de bovenkant met peperkoekkoekjes in de vorm van een ster.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten