ADVERTENTIE

Bron :: Mizina via iStockPhotos

Peperkoekmousse met frambozen

De peperkoekmousse met frambozen is een uitzonderlijk dessert dat het altijd goed doet bij mijn gasten, vooral tijdens de kerstperiode. Het maakt indruk met zijn unieke aromatische smaak en de perfecte balans tussen zoet, fris en kruidig. En het beste van alles is dat het kinderlijk eenvoudig te bereiden is! Een chocolademousse wordt gecombineerd met frambozen en kruidige peperkoekkruimels.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 lepel sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 1 lepel peperkoekpoeder Toegevoegd aan
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 3 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml slagroom Toegevoegd aan
  • Peperkoekkruimels (proportioneel voor decoratie) Toegevoegd aan
  • 150 gr verse frambozen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om de peperkoekmousse met frambozen te bereiden, verwarm je eerst het sinaasappelsap met de peperkoekkruiden in een pan. Hak de pure chocolade grof en voeg toe aan het sinaasappelsap. Smelt op een laag vuur onder voortdurend roeren. Deze stap is belangrijk om klontjes in de mousse te voorkomen. Haal de pan van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is en laat afkoelen.

2. Stap

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, voeg een snufje zout toe en klop ze stijf. Het is belangrijk dat de kom en de kloppers echt schoon zijn, anders zal het eiwit niet stijf worden.

3. Stap

Voeg in een andere kom de suiker toe en klop de eidooiers schuimig. Ik raad aan om hiervoor een handmixer te gebruiken om een mooi luchtig eigeelschuim te krijgen.

4. Stap

Klop de slagroom stijf. Wees voorzichtig, want de room kan snel in boter veranderen als je hem te lang opklopt.

5. Stap

Roer nu het afgekoelde chocolademengsel door de eidooiers. Spatel er dan voorzichtig de room onder. Spatel tot slot voorzichtig de eiwitten erdoor om de mousse luchtig te houden.

6. Stap

Giet de mousse in dessertschaaltjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Versier vlak voor het opdienen met verse frambozen en peperkoekkruimels.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

839 recepten

Diner

774 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

407 recepten

Pasta

111 recepten