ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Pexels

Perfect Cheesecake Chocolade Dessert

De mix van rijke, romige cheesecake met de verrukkelijk zachte, intense chocolade in dit dessert is een regelrechte verwennerij.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Voor de korst:

  • 112 kopjes Graham cracker kruimels Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter gesmolten Toegevoegd aan
  • 2 tbls kristalsuiker Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 2 lbs Roomkaas, kamertemperatuur Toegevoegd aan
  • 112 kopjes kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 4 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 1 Kop Halfzoete chocoladeschilfers, gesmolten en afgekoeld Toegevoegd aan
  • 2 lepels Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 14 Kop Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 12 Kop zure room Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 162°C, een cruciale stap voor succesvol bakken.

2. Stap

Meng de Graham cracker kruimels, gesmolten boter en suiker in een kom. Druk dit mengsel in de bodem van een springvorm van 9 inch om je korst te vormen, een eenvoudige taak die je beter kunt uitvoeren met de achterkant van een lepel.

3. Stap

Bak de korst ongeveer 10 minuten, tot hij hard is, haal hem eruit en zet hem opzij.

4. Stap

Klop in een grote kom de roomkaas tot een gladde massa, een cruciale factor voor een perfecte cheesecake. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je de roomkaas blijft kloppen.

5. Stap

Voeg de eieren één voor één toe en klop na elke toevoeging om er zeker van te zijn dat het goed is opgenomen.

6. Stap

Roer langzaam de afgekoelde, gesmolten chocolade erdoor. Let op dat je niet te veel mengt, dat kan leiden tot scheuren in je cheesecake.

7. Stap

Voeg het vanille-extract, de bloem en de zure room toe; meng alles goed maar voorzichtig.

8. Stap

Giet deze rijke, romige vulling over de afgekoelde korst in de pan.

9. Stap

Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. De cheesecake moet nog een beetje wiebelen als je hem beweegt; na het afkoelen zal hij steviger worden.

10. Stap

Laat de cheesecake langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet hem dan minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem serveert. Het is moeilijk om te wachten, maar dit afkoelproces garandeert een weelderige romige textuur.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten