ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Perfect Zelfgemaakte Slagroom Recept

Er gaat niets boven de romigheid en versheid van zelfgemaakte slagroom!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 1 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 2 tbls Suiker voor banketbakkers Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Begin met het koelen van een grote mengkom en de kloppers van een elektrische mixer in de vriezer gedurende ongeveer 15 minuten. Dit is een belangrijke stap, want slagroom vormt zich makkelijker en sneller als alles koud is.

2. Stap

Zodra je kom en kloppers gekoeld zijn, giet je de zware room in de kom. Klop de room met de elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot hij dikker wordt en er zachte pieken ontstaan. Ik vind meestal dat ongeveer 3 minuten het beste is.

3. Stap

Wanneer de room is ingedikt, voeg je geleidelijk de suiker toe terwijl de mixer nog draait. Wees voorzichtig met deze stap - door gek te worden op suiker kan je slagroom te zoet worden en door het te snel toe te voegen kan je slagroom leeglopen.

4. Stap

Zodra de suiker volledig is opgenomen, voeg je het vanille-extract toe. Ik raad meestal aan om puur vanille-extract te gebruiken voor een rijkere smaak, maar imitatie vanille kan ook werken als het moet.

5. Stap

Blijf de slagroom op hoge snelheid opkloppen tot zich stevige pieken vormen. Pas op dat je niet te veel klopt - door te veel te kloppen kan je room snel in boter veranderen. Raak niet in paniek als je slagroom niet meteen perfect is. Het kost een paar pogingen om de perfecte opkloptijd te vinden.

6. Stap

En voila! Je hebt zelfgemaakte slagroom gemaakt. Of het nu als topping op een verse bessentaart is, als garnering op een romige warme chocolademelk of als toevoeging aan een scone, het valt niet te ontkennen dat zelfgemaakte slagroom alles lekkerder maakt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten