ADVERTENTIE

Bron :: Lesyy from Getty Images

Pompoensoep met kerrie

Pompoensoep met kerrie en kokosmelk, geschikt voor op de feesttafel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stukjes Pompoen uit Hokkaido Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels currykruiden Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 400 ml Kokosmelk Toegevoegd aan
  • 1 liter Groentebouillon Toegevoegd aan
  • Voor decoratie: Toegevoegd aan
  • Pompoenzaden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden eruit. Je kunt de pitten bewaren voor later en ze bakken als lekker bijgerecht bij de soep. Snijd de pompoenhelften vervolgens in kleinere stukken en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten of tot hij zacht is.

2. Stap

Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een pan met olijfolie. Zodra de ui goudbruin is, voeg je het kerriepoeder en de geperste knoflook toe en bak je nog een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt - het is beter om het op een lager vuur te bakken. Voeg dan de geroosterde pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Laat alles ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

3. Stap

Mix de soep vervolgens tot een gladde massa. Breng de soep ten slotte op smaak met zout en peper.

4. Stap

Serveer de pompoensoep warm, bestrooid met geroosterde pompoenpitten. Deze soep is een heerlijk gerecht voor koele herfstdagen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten