ADVERTENTIE

Bron :: PeteerS for iStockPhotos

Recept voor heidezandkoekjes

Ik ben dol op het bakken van Heidesand, vooral in de kersttijd. Dit klassieke Noord-Duitse gebak is heerlijk kruimelig en smelt letterlijk in je mond. Ik heb dit recept al ontelbare keren gemaakt en elke keer is het resultaat fantastisch. Het vergt een beetje geduld, maar het is het zeker waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 200 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 2 Theelepel Bourbon vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 50 g Gehakte amandelen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om de heidezandkoekjes te bakken, doe je eerst de zacht geworden boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop je tot een romig mengsel. Ik gebruik hiervoor graag mijn handmixer, maar een garde werkt net zo goed. Voeg de eidooier toe en meng goed door.

2. Stap

Voeg dan de bloem en een snufje zout toe. Kneed alles goed door elkaar tot je een soepel deeg hebt. Ik vind dat je hiervoor het beste je handen kunt gebruiken. Het kan een beetje plakkerig aanvoelen, maar maak je geen zorgen, dat is normaal.

3. Stap

Kneed de gehakte amandelen door het deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minstens twee uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte).

4. Stap

Snijd het gekoelde deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat de heidezandkoekjes een beetje afkoelen op de bakplaat, ze zijn nog een beetje zacht als ze vers uit de oven komen, maar ze zullen steviger worden als ze afkoelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten