ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : AlbanyColley

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Champignons Toegevoegd aan
  • 2 kleine Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Verse peterselie Toegevoegd aan
  • Optioneel: Witte wijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Maak voor het recept met champignonroomsaus eerst de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Ik raad aan om de champignons alleen met keukenpapier schoon te wrijven en ze niet onder stromend water schoon te maken, anders nemen ze te veel water op.

2. Stap

Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Stap

Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

4. Stap

Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze hun vocht hebben verloren. Een tip: zout de champignons niet te vroeg, anders verliezen ze nog meer vocht.

5. Stap

Eventueel kan nu een scheutje witte wijn worden toegevoegd en ingekookt om de saus extra diepte te geven.

6. Stap

Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus een paar minuten sudderen tot hij luchtig wordt.

7. Stap

Roer tot slot de fijngehakte peterselie door de champignonroomsaus en serveer. Gebruik bij alle gerechten, zoals pasta of vleesgerechten.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten