ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Hans

SoepVlees van Agata

Dit recept voor vleessoep komt van mijn oma. Ik heb het zelf vaak gemaakt en het smaakt elke keer weer heerlijk. Het is een klassiek, hartig gerecht dat je verwarmt en vult, vooral op koude winterdagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 kg Rundvlees (bijvoorbeeld borststuk of nekvlees) Toegevoegd aan
  • 2 Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 Bars Selderij Toegevoegd aan
  • 2 Wortels van peterselie Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 3 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Was het vlees en leg het in een grote pan met water.

2. Stap

Mijn tip: Het is belangrijk dat het vlees volledig bedekt is met water, anders wordt het niet goed zacht.

3. Stap

Schil ondertussen de groenten en snijd ze in grote stukken. Doe de groenten in de pan met water en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en het zout toe. Zet het vuur laag als het water kookt en laat de soep 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Roer de soep af en toe om.

4. Stap

Haal het vlees uit de soep en zeef de bouillon. Het vlees kan vervolgens in plakken worden gesneden en bij de soep worden geserveerd.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten