ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Hans

SoepVlees van Agata

Dit recept voor vleessoep komt van mijn oma. Ik heb het zelf vaak gemaakt en het smaakt elke keer weer heerlijk. Het is een klassiek, hartig gerecht dat je verwarmt en vult, vooral op koude winterdagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 1 kg Rundvlees (bijvoorbeeld borststuk of nekvlees) Toegevoegd aan
  • 2 Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 Bars Selderij Toegevoegd aan
  • 2 Wortels van peterselie Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 3 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Was het vlees en leg het in een grote pan met water.

2. Stap

Mijn tip: Het is belangrijk dat het vlees volledig bedekt is met water, anders wordt het niet goed zacht.

3. Stap

Schil ondertussen de groenten en snijd ze in grote stukken. Doe de groenten in de pan met water en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en het zout toe. Zet het vuur laag als het water kookt en laat de soep 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Roer de soep af en toe om.

4. Stap

Haal het vlees uit de soep en zeef de bouillon. Het vlees kan vervolgens in plakken worden gesneden en bij de soep worden geserveerd.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten