ADVERTENTIE

Bron :: mangolovemom from Canva

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stuk teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 400 g Tomaten in blik Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 stuk Rood pepertje (optioneel) Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe, bak ze tot ze zacht worden en een gouden kleur krijgen.

2. Stap

Voeg de ingeblikte tomaten en de rode peper toe, als je die gebruikt. Roer en laat 10 minuten koken.

3. Stap

Voeg na 10 minuten zout, suiker en kruiden toe. Roer en voeg dan de kookroom toe.

4. Stap

Laat de saus nog 10-15 minuten koken of totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.

5. Stap

De saus is klaar en kan geserveerd worden met je favoriete pasta of vlees. Smakelijk eten!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten