ADVERTENTIE

Bron :: mapik27 from Getty Images

Varkensvlees in mierikswortelsaus

Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Varkenslapje

  • 1 kg Varkenslapje Toegevoegd aan
  • 3 Kop water Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan

Mierikswortelsaus

  • 12 Kop mierikswortel Toegevoegd aan
  • 1 glas Room 18% Toegevoegd aan
  • 2 lepels Meel Toegevoegd aan
  • 1 glas bouillon Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Doe het in een pot, giet er water over, zout het. Kook het op laag vuur voor ongeveer 2 uur.

2. Stap

Bereid intussen de saus. Bak in een pan op boter de bloem goudbruin. Voeg mierikswortel en bouillon toe. Roer tot het dikker wordt.

3. Stap

Voeg de room toe aan de saus, roer voorzichtig tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.

4. Stap

Wanneer de varkenshaas klaar is, haal hem uit de pot en snij hem in plakjes. Giet de saus erover en serveer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten