ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : leppäkerttu

Vegan vanillekoekjes zonder ei

Dit zijn niet zomaar eivrije koekjes, met hun delicate vanillesmaak en kruimelige textuur smelten ze bijna in je mond. Ik heb dit recept gemaakt toen ik op zoek was naar een manier om heerlijke koekjes te bakken voor mijn vriendin die allergisch is voor eieren. In de loop der jaren is het steeds weer verbeterd en nu bak ik ze niet alleen met kerst, maar het hele jaar door.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 250 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 200 g Margarine of veganistische boter (kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
  • Zest van een biologische citroen Toegevoegd aan
  • 2 lepel sojamelk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om de vegan vanillekoekjes te bakken, doe je eerst het tarwemeel in een grote kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe. Voeg vervolgens de schil van de citroen toe. Ik raad aan om een biologische citroen te gebruiken, omdat die onbehandeld is en je de schil zonder aarzeling kunt gebruiken.

2. Stap

Voeg nu de margarine of veganistische boter in kleine stukjes toe. Ik gebruik al een tijdje veganistische boter, omdat die nog beter harmonieert met de smaak van deze koekjes.

3. Stap

Werk met je handen of de deeghaak van een keukenmachine alle ingrediënten tot een glad deeg. Als het deeg nog een beetje kruimelig is, voeg dan 1-2 eetlepels sojamelk toe. Dit maakt het deeg gladder en makkelijker om mee te werken.

4. Stap

Wikkel het afgewerkte deeg in huishoudfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast. Gedurende deze tijd kun je de oven voorverwarmen op 180 graden boven-/onderwarmte en een bakplaat voorbereiden met bakpapier.

5. Stap

Rol nu het gekoelde deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er vormen uit naar wens. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan sterretjes of hartjes. Leg de uitgesneden koekjes vervolgens op de bakplaat.

6. Stap

Bak de koekjes tot slot ongeveer 10-15 minuten in het midden van de oven tot ze licht goudbruin van kleur zijn. Houd er rekening mee dat de baktijd kan variëren afhankelijk van de oven. Het is raadzaam om de koekjes in de gaten te houden.

7. Stap

Haal de afgewerkte vegan vanillekoekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Ze zullen steviger worden naarmate ze afkoelen.

8. Stap

Nu gewoon genieten! Deze eivrije vanillekoekjes zijn niet alleen een traktatie voor mensen met een allergie. Ze zijn kruimelig, mals en zitten gewoon vol vanillesmaak!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten