ADVERTENTIE

Bron :: Olga Ivahnenko via iStockPhotos

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 1 kg Appel Toegevoegd aan
  • 500 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
  • 1 kg Meel Toegevoegd aan
  • 1 Pakket bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 TL Kaneel Toegevoegd aan
  • 100 g rozijnen Toegevoegd aan
  • 100 g Gehakte noten (naar keuze) Toegevoegd aan
  • 1 Geperst citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om veganistisch appelbrood te bakken, schil en klokhuis je eerst de appels en snij je ze in kleine stukjes. Mijn advies is om de appels niet te fijn te snijden, anders zal de textuur van het brood niet ideaal zijn.

2. Stap

Breng in een grote pan het water met de suiker aan de kook. Voeg de appelstukjes toe en laat op een lage temperatuur sudderen tot de appels zacht zijn. Ik kook de appels liever niet helemaal tot moes, zodat er aangename appelstukjes in het brood blijven zitten.

3. Stap

Zeef en vang het appelsap op. Laat de appels afkoelen.

4. Stap

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, sultana's, gehakte noten en citroenrasp goed door elkaar. Voeg de appels toe als ze afgekoeld zijn en kneed alles goed door elkaar.

5. Stap

Verdeel het deeg over twee broodvormen. Het is de moeite waard om hier bakblikken van hoge kwaliteit te gebruiken voor een gelijkmatig bakresultaat.

6. Stap

Bak het brood ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Een test met een stokje helpt om er zeker van te zijn dat het brood echt gaar is.

7. Stap

Eet het veganistisch appelbrood het beste met een beetje boter als ontbijt of gewoon - met honing als je van zoet houdt. Een genot!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten