ADVERTENTIE

Bron :: somatuscani from Canva

Wortelcrème

Dit heerlijke en smakelijke recept voor wortelcrème van wortelen is een van mijn favorieten geworden. De soep is niet alleen heerlijk om te proeven, maar ik waardeer het ook om zijn eenvoud en snelle bereiding.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 800 ml Groentebouillon Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Bereid eerst de ingrediënten voor. Schil de wortelen en snijd ze in kleinere stukken. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. In feite vormen we nu de basis van de soep. Fruit de ui tot hij een beetje bruin begint te worden, dat geeft hem de juiste smaak.

3. Stap

Voeg de gesneden wortelen toe en rooster ze ook. Laat de wortelen in de pan tot ze zacht zijn.

4. Stap

Giet vervolgens de groentebouillon over de wortelen en kook ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.

5. Stap

Zodra de wortelen zacht zijn, mix je de soep met een dompelblender tot een gladde massa. Als je een dikkere consistentie wilt, voeg dan minder water toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten